Lynn's FotoPage
...Its all about me, myself & my happy family!
By: Norazlina Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Wednesday, 18-Feb-2009 07:00 Email | Share | | Bookmark
Gambo Birthday Kengkawan kt Opis

 
 
 
View all 27 photos...
Arini aku nk upload gambo2 besday party kengkawan kt opis sepanjang tahun 2008 yang lalu.
Kitaorang celebrate besday kengkawan yang lahir pada tiap2 bln. Kumpulkn besday sape2 yang jatuh pada bulan tu, pastu wat sekali trus! Kn senang, save budget skit....
Actually, aku nk tepek gambo2 makanan yang sedap2 jer Itu sebenarnya main point aku! Smua makanan ni biasenya dimasak oleh Makcik Cafe tempat kitaorg keje.....ape lg...order jelh...senang...dekat pun dekat....
Kekadang tu, order ngn Mak budak opismate aku nih....Mak dia ade kedai makan, so lg senang citer...Mak dia masak pun bole tahan sedap...lebih2 lagi ayam masak merah & satenya! Mmg...
terangkat ar...Mmg sedap!

Time besday kengkawan ni, kek besdaynya lain, sate, nasi, mee, ayam goreng.....mcm2 ada....nyummm..nyumm..
Mane tak makin debab aku nih, asyik makan jer...

Gambo2 kt bwh ni mungkin akan membuat perut sesapa yg bace fotopage aku tiba2 mendendangkan lagu ghazal... dan klu nk lebih rancak lagi, lagu zapin... hehe
Lebih2 lagi klu tgk time bulan pose, sure perut tu trus tuko jadi lagu rock

Sure korang akan aku punye coz letak gambo cmni kt fotopage ni.

Jom kita tgk mangsa2 kejadian pada hari2 tersebut...Hehe.... Layanzz...

Gambo Sate....nyum..nyum...sedap giler seh! Sate ayam + sate daging!


Nasi ayam yang menyelerakan..dgn salad segar ditambah pula dgn ayam yang digoreng garing.
Ehm....sungguh menyelerakan....


Serunding...tgk kaler dia...perrgh... Mmg sedap ar....


Tgk tu, ikan bakar yang dibungkus ngn daun pisang...sayur urap kacang botol, sayur lemak nangka, ayam goreng.. Mouth watering dh nih!


Ayam masah merah, my favorite! Ini pun best gak...xpedas sangat....kuahnya pun sedap!



Hehe....
Ape macam, dh stat berbunyi ke perut korang semua?
Sabo2....ini semua coobaaann!
Klu lapar tu ape lagi, pegi ar masak ker...ape ker...dan kalu nk lagi mudah..gi je kedai / warung...order saja...


Ok ar...itu je untuk arini....Tgk gambo2 ni, perut aku pulak dh stat layan Zapin ni! See ya!




Tuesday, 17-Feb-2009 01:31 Email | Share | | Bookmark
Model Tudung Ekin

 
 
 
View all 6 photos...
Assalammualaikum...
Ehmm...dh lame tak meng'update' fotopage nih! Biase ar...buzy....Arini bru free skit nk edit2 coz arini boss xde....line clear...mmg syok giler ar..hehe....

Semalam beli Tudung Ekin ngn Yatie (officemate)...Cantik.......Harga pun reasonable ....Tp yg paling penting...sempoi...nk gi mane2..kedai ker....pasar ker...just sarung je kt kepala... xyah nk iron2 tudung....senang...

Semalam menge'test' jap tudung tu. Si Ammar pun pandai gak bodek aku...."Antik (cantik) bu....antik!"
(kembang aku kejap) kene puji ngn hero aku sorang nih... Mmg selesa ar pakai...sesuai bebeno ngn muka aku yang bulat ...nasib baik xnampak tembam muka ni...just nice!
Tunjuk kt my hubby pun dia kate okay... Xde nk komen lebih2... (suka la tu)


Si Ammar pulak dok perati jer time aku melaram ... So, dh lepas menge'test' pakai tudung baru tu, si Ammar pulak terus kata, "Nak akai (pakai) ibu....nak akai"

Alamak!! Cmne ni....Habis ar....Dia pulak teringin nk test...Huish...sibuk jer ar....ade hati nk test jugak tu...
Memula aku xbagi gak...tp dia wat muka kesian, aku pun pakai kn ar kejap....Hehe....Senyum meleret....

Tudung tu besar, so aku terpaksa pakai brooch kt tudung tu biar muat2 je muka dia...
Sempat ar aku amik beberapa gambo dia time pakai tudung ni utk korang tgk...




Hehe... Dah macam budak pompuan dh aku tgk anak aku nih!
Nasib baik ayahnya xperasan time ibu amik gambo ni....klu tak, sure dia xbagi punye....
Kejam sungguh ibunya ni kan? Siap amik gambo lagi tu..
Sorry ar Ammar, ibu 'terpaksa' wat cmtu coz nk tunjuk kt kengkawan ibu kat opis yang
kamu ni nk jadi model Tudung Ekin ....






Innocent je aku tgk muka dia...Macam anak yang solehah jer....opss....anak yg soleh....hehe

So, sape2 yang nk try test gune tudung ni, bole ar melayari Yatie punye blog....
Macam2 ada.....Harga pun ok...Kualiti pun ok....

http://www.zamyatie.myportal.my



Ok ar....continue nanti...chow cin chow....



Thursday, 5-Feb-2009 08:20 Email | Share | | Bookmark
Anakku Kaki Tgk TV

 
 
 
View all 13 photos...
Smua gambo2 yang aku amik ni time Ammar tgh tgk tv. Dr kecik dia mmg suke tgk tv. Tgk ar mukanya tu....slamber je....Khusyuk jer.... Kalau ibu / ayahnya panggil name dia, sure xleh panggil sekali...kene panggil 2 kali bru dia menyahut....

Ammar mmg suke tgk tv terutamanya iklan. Iklan yg dia suka iklan Digi, Celcom or Iklan Susu ..mmg dia suka Maybe sbb iklan tu colourful & music latar dia interesting!

Tgk ar tu, kecik2 dh pandai tgk tv...








Sampai ar dh 2 thn lebih ni, tv mmg xdapat dipisahkn ngn Ammar....dulu time tgk iklan2 tu dia senyap je...tp skrg mulut dia dh bising ar....pandai dia mengajuk iklan tu...Siap gelak2 lg.... Mane tak, hari2 tgk.....sure ingat punye...






Hope dia xlah terpengaruh ngn iklan2 tu sudah ar....Bile tgk iklan mainan ker...jajan ker....takut dia dh pandai mintak2...abis kitaorg.....so far skrg ni dia xpandai wat cmtu lg....Lega...klu tak...mau aku nnti...hehe....


Monday, 2-Feb-2009 08:11 Email | Share | | Bookmark
Gambar Family Gathering kt Kota Tinggi Waterfall Resort Johor

Acara sukaneka utk kanak-kanak 7 thn ke atas
Acara sukaneka utk kanak-kanak 7 thn ke bwh
Acara berebut gula2
View all 19 photos...
Assalammualaikum,

Arini bersemangat sgt nk cite pasal cuti aritu. Time public holiday Chinese New Year baru2 ni... 25 dan 26 Febuari 2009...kitaorang smua (keluarga sebelah husband) buat family gathering ke Kota Tinggi Waterfall Resort, Johor.....best giler.... :
Dah lame rasenya xgi bercuti ni...so, rasenya this is the right time & place to us to get together ngn ahli keluarga kitaorg yang xkurang ramainya ni...

Smua ada...Tok Mak, Mak Lang, Chu Ana, Mak Long & Pak Long sekeluarga, Mak Ngah & Pak Ngah sekeluarga, Pakde Yo & Makde Zue sekeluarga, Teh Ati & Iman, Pakcik Mat sekeluarga Kt gambo ni, kaum bapa xde coz jadi cameraman, so kaum ibu & anak2 jelh yang interprem....




Kitaorg bertolak lebih kurang pkl 10 pagi & tiba lebih kurang pkl 12. Jalan kira ok ar....xjem pun walaupun byk kereta, maklum ar...cuti umum..... Sampai sane je...kitaorg terpakse tunggu coz chalet yg kitaorg booking blum ready lg. Cleaner tgh bersihkn. So, sementara tunggu tu, budak2 ape lg...mandi kolam ar....termasuk la hero kesayangan kami tu...excited sungguh! kolam....kolam....(tunjuk kt kolam) sebab dh xsabar2 lg nk mandi kolam.Lagipun dia tgk org ramai...lagi ar xtenteram hati dia...(ish..ish...anak sapa la nih!)

Kitaorg stay kt chalet 4A & 4B. Yang besh nya, bilik kitaorg sebelah menyebelah....bukak je pintu tengah, dh bole jd satu bilik besar....hehe...
Bayangkn, keluarga yg besar ni, boleh muat dengan hanya gune 2 bilik yg xberapa besar tu...hehe...Mmg crouded skit ar...tp ok la jugak walaupun kurang selesa skit...

Macam2 acara kitaorg selama berada 2 hari 1 malam kt sane....rase xpuas je....
Ptg lps solat zuhur, kitaorg dh stat aktiviti dah...sukaneka utk kategori kanak2 & dewasa.....mcm mak2 & ayah2 org, kitaorg smua wat acara lari kaki tiga...bola beracun ar, jatuhkn botol ar (ala2 boling) & isi air dlm botol pakai span & rebut gula2 utk kanak2....walaupun ujan, suasana tetap meriah...
smua main ujan kecuali Tok Mak & Bibik Makde Zu (coz jage Akashah)...ade acara untuk kanak2 & dewasa....anak aku si Ammar tupun bole tahan gak excitednya...xpeduli ibu & ayah dia bile jumpe sedara mara yg lebih kurang sebaya dgn dia...











Walaupun sejak kitaorang check-in sampai ar ari nk check-out cuaca kurang baik...kejap ujan....kejap gerimis....sejuk je rase, tapi kitaorg xpeduli smua tu....kitaorg redah je.....janji happy!

Pastu kitaorg mandi kolam pulk.....ramai gak org mandi ptg tu....tp aku xmandi ar...cume jadi pemerhati jer..tengok2kn si Ammar tu...biase ar...heroku ini ligat semacam...ade je benda pelik2 dia nk cuba....kononnya mandi xnk pakai boya...mcm teror je..

Bile tiba time maghrib, kitaorg solat Maghrib berjemaah. Lps tu kitaorg bace Doa Selamat. So, dh lepas solat Isyak, acara yg ditunggu oleh smua pun bermula...ACARA BARBEQUE! Besh sgt....Chu Ana & Mak Lang jd chefnya, bakar ayam + udang + sosej panggang ...nyummm...nyummm...Terima kasih kt korang berdua! Tanpa korang, mungkin kitaorg xmakan mlm tu...

Sambil makan2 tu...diselang-selikan dgn acara penyampaian hadiah tempat 1 hingga 3 utk pemenang sukaneka bg katogeri kanak2 & dewasa....Kitaorg suami isteri dpt tempat ke 2....tp setakat ni acara2 bg org dewasa diungguli oleh Pak Ngah & Mak Ngah....huish....jeles nih....xpe....insyallah, tahun depan klu ade lg cmni, rezeki kitaorg la pulak....chaiyokk C.Mat & C.Lynn!












Gitu-gini, xsedar pun dh nk pkl 11 lebih....borak2 & gelak2 sakan, sampai smua dh lupa yang dh nk tengah mlm. Kak Ngah sempat jugak ar wat meeting adik beradik & bincang tentang budget/kewangan family seperti segala perbelanjaan dan wang klua masuk.

Bukan senang nk berkumpul anak beranak cmni....setahun sekali pun susah....
Time cmni ar kitaorg boleh borak2...gurau senda & yg lebih penting sekali dapat mengeratkan hubungan persaudaraan sesama adik beradik....Hopefully, di masa-masa akan datang, acara family gathering mcm ni dpt diteruskn tiap2 tahun walaupun hanya setahun sekali...sure adik-beradik setuju punya....

Orang yang paling happy + gembira + excited sekali ialah TOK MAK
Tengok telatah anak2, menantu2 & cucu2nya yang bermacam ragam tu...
Kitaorg smua pun happy gak coz dapat menggembirakan hati MAK walaupun cume dapat bersama hanya utk 2 hari je....Mak asyik tersenyum & gelak je kitaorg tgk...





Tp kalu Tok Abah ade..(teringat kt Arwah Tok Abah yang mmg peramah orgnya) sure lg best....
Yelah, semuanya ada....mau xmeriah...berkumpul sekali sekala...


Ok ar, itu sedikit sebanyak citer tentang aktiviti kitaorg kat sane. Kt sini ade beberapa keping gambo utk dikongsi bersama...enjoy!!

(p/s: Banyak gambo xde ar...sorry ye?)







Monday, 2-Feb-2009 08:02 Email | Share | | Bookmark
Welcome to My Fotopages!

Anakku Sekarang
Gambo Ammar Baru Lahir
Gambo Ammar Baru Lahir
View all 11 photos...
Assalammualaikum,
First of all, thanks kepada korang2 yg sudi singgah kt fotopages ni. Sebenarnya ape mimpi tah bru stat nk wat fotopages gune nama sendiri....hehe...
Entah ok ke tak....kiranya 'try n error' je nih....janji rock!
Dapat ilham wat fotopages ni dr satu fotopages ni...mmg besh sgt fotopagesnya .

http://www.syerahomar.fotopages.com/

Selain gambo anak dia, dia ni rajin masak2 & wat kek...mmg rajin betul ar dia nih! Teruja btul aku....
Gambo2 dia smua cantik2...terang...coz aku rase dia gune kamera mahal tu...

Fotopages ni sebenarnya nk cite2 skit pasal hero Lynn yg dh berumur 2 tahun lebih ni..





Ammar Izzuddin Bin Mohd Hazrik Firdaus...Comel tak anak aku? Hehe...Ade yang kate, ikut muka ayahnya....ade yg kate ikut muka ibunya.. Ehm....ape2lah...Yang penting, dia akan menjadi anak yang soleh, bertanggungjawab & akan menjaga ibu ayahnya bile dewasa kelak...amin...

Tapi dalam banyak2 gambo...aku paling suke time dia bergambo ngn Barney! Asyik kepit je patung Barney yg same saiz ngn dia tu...hehe.. Actually, aritu jalan2 kt Danga City Mall JB...dlm Metrojaya....dia ternampak patung Barney yg besar tu....apelagi, dia terus amik & peluk....










Comel sgt....Ingatkn nk belikan jugak utk dia...tapi.....ehem2....makaih! Mahal giler....seratus lebih hargenya! Nk dekat 2 ratus gak tu..Rase xtergamak nk beli....coz klu beli baju Ammar, dapat gak 2-3 pasang. Xpelah, sayang ye, klu ibu & ayah ade rezeki lebih, insyallah kitaorg belikan....

Sebenarnya Ammar mmg suka tgk cite Barney kt Disney channel Astro tu....Klu dia tgh tengok tu, jgn ar sape2 nk tukar channel, sure dia menjerit punye! Aku la yg selalu kene! "Ibu.....angan! (jangan). Pastu dia wat ar mcm nk nangis sudahnya xjd aku nk tuko channel lain & terpaksa 'layan' same....

Akhirnya ayahnya terpakse mencari alternatif lain iaitu mencari cd kt pasaraya yg dekat ngn umah aku tu (Pasaraya Jaison Taman Air Biru, Pasir Gudang). Nasib baik cume RM10. Kira ok ar coz ade 8 episod.
Tetapi, yg memeningkan aku sekarang ni, dia dok ulang pasang cd tu tiap2 hari! Asal aku balik keje je lps amik dia, sampai je kt rumah dia trus onkn tv & dvd tu sendiri. Yang xsangka tu, betul pulak letak cd tu (yelhkn, cd tu kn ade 2 faces).

Korang tgk ar tu, punye ar khusyuk & tawaduk tgk cd Barney sampai xperasan aku amik gambo dia....
Siap posing lg tu....Tangan sebelah pegang dinding, tangan sebelah cekak pinggang...amboi..amboi..amboi....ade style ar cara kamu tgk tv Ammar..





Tension gak aku coz time ptg2 ade cite best kt TV3! xdapat nk tgk dh...Ish...ish......Ingatkn dh belikan cd aritu, dia tgk sekali & xheran lg lepas tu, tp sebaliknya pulak....Hinggakan ade time tu dia mengaruk suruh pasangkn cd Barney pkl 11 mlm! Xke hampeh tu...Nk suruh ayah & ibu dia tgk cd tu mlm2.... Sabo jelh... Ammar...Ammar....




Chow...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net